skip to Main Content

Mindfulness for børn

Håber du vil nyde denne lille fortælling, som er en blandt mange, som jeg har læst for mine efterhånden mange mindfulness-børn. Historien er uredigeret og jeg håber, at du kan bruge spørgsmålene til sidst. Som du måske vil opleve, er historien fyldt med ”sanser”, som jeg netop har fokus på, når jeg underviser børnene. Der er derfor nok at tale om.

For mange år siden kendte jeg 2 små piger. De var søstre og for det meste gode venner. De kunne godt li’ at besøge deres mormor og morfar, som boede i et dejligt hus, med en stor have, tæt på vandet. Mormor havde altid tid til at lege og specielt om sommeren, når solen skinnede, gik de tur til stranden. De tog et tæppe med og mormor tog kiks og saftevand med, for man kunne blive så tørstig på sådan en tur.

Mormors saftevand smagte af hindbær, uhm hvor dejligt, og det var koldt og lige hvad søstrene trængte til, når de legede i solen. De kunne godt li’ at lege i sandet og de var gode til at finde flotte sten, som de tog med hjem.

Når de kom hjem igen, legede søstrene i haven. Det bedste var, hvis morfar ville lege gemmeleg. Haven var stor, og der var mange buske, hvor man kunne gemme sig. Morfar havde et yndlingssted i haven: En stor busk med hvide blomster, som havde en meget fin duft. Morfar kunne stå inde i den, og selvom om søstrene havde fundet ham, blev han stående. ”Kom nu morfar, du er fundet.” Han stod helt stille og søstrene gik hen til morfars gemmested. Han stod helt stille og snusede den dejlige duft helt ind i hans store gamle krop.
Snuuuuuse ind, og aaahhh sagde han så. Søstrene syntes det var sjovt at se morfar stå der, og de ville være med. Snuuuuse ind og aaahhh, sagde de så, sammen med morfar. Morfar fortalte, at busken var en jasmin og at han hele sit lange liv, altid havde boet et sted med en jasminbusk. Nu var han glad for, at han kunne lære sine børnebørn, at sætte pris på busken. Kan I li’ den? Spurgte han. Ja, det kunne søstrene.

Pludselig kunne de høre, at mormor kaldte på dem. Vi skal spise, hvor er I? Morfar knækkede en lille gren af, og de gik ind til mormor. Hun blev glad for morfars lille gave, hun snusede også til den, og fandt en lille vase og satte den på bordet.

Søstrene havde fødselsdag tæt på hinanden og da de blev lidt større kom mormor altid med en fin buket blomster fra haven. Roser og jasmin. Morfar var ikke med længere, han var gammel og var taget af sted til sin himmel.

I dag er søstrene for længst voksne. Mormor er også taget af sted, for at være hos morfar.

  • Kan I huske blomsten, som I duftede til lidt tidligere?
  • Hvad synes I om den?
  • Hvem kender til, at en duft kan bringe minder tilbage til en?

Min søster og jeg kan ikke huske gaver fra den tid, men vi kan huske mormors fine buket, med den duftende jasmin.

Mindfulness for børn

Håber du vil nyde denne lille fortælling, som er en blandt mange, som jeg har…

Læs mere

Nyder du din dag?

Det har været så skønt med det her fine vejr midt i september, så pokker…

Læs mere

Jeg glæder mig til en ny arbejdsuge

Skønt…Det er søndag aften og jeg glæder mig til en ny arbejdsuge… Sådan havde jeg…

Læs mere

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Mindfulness for børn

Håber du vil nyde denne lille fortælling, som er en blandt mange, som jeg har…

Læs mere

Nyder du din dag?

Det har været så skønt med det her fine vejr midt i september, så pokker…

Læs mere

Jeg glæder mig til en ny arbejdsuge

Skønt…Det er søndag aften og jeg glæder mig til en ny arbejdsuge… Sådan havde jeg…

Læs mere